Nike Air Max 97 OG QS ‘Silver Bullet’ REVIEW

Links waar je de Nike Air Max 97 kan kopen:

Foot Locker Nike Air Max 97

JD Sports Nike Air Max 97

Nike, Inc Nike Air Max 97

Sneakerbaas Nike Air Max 97

About

De ‘Nike Air Max 97 OG QS ‘Silver Bullet’’.

De Kodama Shinkansen ‘Bullet Train’ van Japan.

De schoen hoort bij de Nike Air Max lijn en wordt verkocht en geproduceerd door Nike Inc. De schoen is voor het eerst uitgegeven in 1989 en is ontworpen door Nike ontwerper Christian Tresser.

Het uiterlijk en de naam van de schoen zijn geïnspireerd door een trein die er uitziet als een kogel. De trein is een kodama shinkansen trein uit Japan en wordt ook wel de “Bullet Train” genoemd, vandaar ook de nickname “Silver Bullet” voor de schoen.

 

 

In het jaar 2017 vierde Nike het 20 jarige bestaan van de Air Max 97 door veel verschillende fusies met andere schoenen en door verschillende kleuren van de schoen uit te laten komen.

De Air Max 97 was één van de eersten met het ‘hidden lacing system’. De veters zaten bij deze schoen zogezegd verborgen terwijl je bij andere schoenen de veters goed ziet zitten.

 

 

De schoen heeft  in 1997 voor maar minder dan een jaar in de winkels gestaan, maar staat wel genomineerd in de top 10 van de Air Max modellen.

Het heeft ook reflecterende gedeeltes die oplichten als er met licht op wordt geschenen wat een heel cool effect heeft. Zo kunnen je schoenen van veraf al gezien worden en als iemand een foto met flits maakt worden jou schoenen sowieso gezien, want elke SneakerFreak wilt natuurlijk dat zijn schoen gezien wordt.

How does it feel

Zodra je je voet erin zet voel je dat de schoen goed en strak om je voet zit. Het geeft ook een beetje een ‘verend’ gevoel als je loopt. Met elke stap die je zet voel je dat je soort van naar voren gebracht wordt door de schoen. De schoen is heel soepel en ze lopen ook echt heel soepel en voelen echt goed aan. De zool is stevig maar niet hard en je zou er dagen op kunnen lopen zonder pijn te krijgen.

Al met al is de Nike Air Max 97 Silver Bullet een pracht van een schoen, nahja tenminste, je moet ervan houden. Dit is echt een schoen met veel kritiek maar ook met veel lof en liefde voor de schoen.

Jammer genoeg is bij de meeste online stores deze precieze schoen bijna niet meer te verkrijgen of al uitverkocht voor de heren, alleen in kleine maten en als je geluk hebt nog de grotere maten. Wel is het nog mogelijk om hem te krijgen in andere kleuren.

Voor dames is die er ook maar dan ziet die er anders uit en in verschillende kleuren.

Test

Test

Snipes Heuptassen Snipes Heuptassen Zalando Heuptas Affiliate Link voor Aktiesport http://redirect.viglink.com?key=822a48d60342aa57ab24dee4d988bd36&u=http%3A%2F%2Faktiesport.nl

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *